poniedziałek, 18 października 2010

Danie meksykańskie



w weekend było- na powitanie "wczasowiczów", którzy wrrrrreszcie wrócili

A danie jest bardzo proste, szybkie i smaczne, więc podaję przepis:
1. podsmażamy mielone mięso na patelni
2. do niego dodajemy posiekaną cebulę i paprykę- podduszamy razem
3. następnie dorzucamy pokrojone papryczki chilli, fasolę czerwoną z puszki, fasolkę zieloną szparagową z puszki, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, oregano
4. mieszamy chwilę na patelni
5. przekładamy do naczynia żaroodpornego, mieszamy ze startym żółtym serem, resztę sera posypujemy na wierzch, żeby była "pierzynka"
6. zapiekamy w piekarniku, aż się ser rozpuści
i tyle

pogoda dopisała- więc spacer też był, i to długi



i Figa poznała przepięknego kolegę- doga w łatki (jak dalmatyńczyk), cudo!!!


1 komentarz:

  1. Pyszna zapiekanka,w Lidl dni meksykańskie,dokupiłam pyszne tortille i robię tą zapiekankę,będzie pyszne danie:)

    OdpowiedzUsuń